Home

Achtergrond 170 x bekeken

Donner: Beter informeren tegen uitbuiting Polen

Een betere informatievoorziening lijkt vooralsnog het belangrijkste middel tegen uitbuiting van Oost-Europese werknemers in Nederland.

Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken sprak maandag in Den Haag met een aantal Polen om beter zicht te krijgen op de situatie waarin zij zich bevinden. "Ik wilde eens mèt in plaats van over Polen praten.''

In december kondigde hij een onderzoek aan om een soort APK-systeem in te stellen voor uitzendbureaus die Poolse werknemers al dan niet uitbuiten. Ook zegde hij toe om de Arbeidsinspectie dit jaar 800 extra controles en 1700 extra in 2009 uit te voeren op illegale arbeid en minimumloon. Het is nog onbekend hoe dat wordt ingevuld.

Werknemers krijgen vaak wel het minimumloon, maar moeten er veel meer uren dan geoorloofd voor werken. De uren worden niet gecontroleerd, aldus de aanwezigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.