Home

Achtergrond 1 reactie

'Doe fysiotherapie terug in basispakket'

De regering zou fysiotherapie moeten terugbrengen naar het basisverzekeringspakket.

Alle Nederlanders, met name ouderen, zouden dan zonder problemen gebruik kunnen maken van de fysiotherapeut. Dat zegt de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).

De NPCF reageert op berichten in het Algemeen Dagblad van donderdag dat veel ouderen in problemen dreigen te komen omdat hun verzekeringspolis te weinig dekking biedt voor fysiotherapie.

Veel verzekeraars zouden in de nieuwe polis voor de aanvullende verzekeringen voor 2008 hebben bezuinigd op de vergoedingen voor fysiotherapie. Veel ouderen zouden gewoon hun polis hebben verlengd zonder dat ze in de gaten hadden dat de voorwaarden voor vergoeding waren veranderd.

Verzekeraars bepalen zelf welke voorzieningen ze in hun aanvullende verzekering aanbieden. Verzekerden moeten daar apart voor bepalen. De prijs varieert per pakket. De basisverzekering, voor medisch noodzakelijke zorg, is bij alle verzekeraars hetzelfde.
De regering heeft de fysiotherapie enkele jaren geleden overgeheveld van het basispakket naar de aanvullende verzekering. Met name voor ouderen en chronisch zieken is fysiotherapie vaak een belangrijke voorziening om zelfstandig te kunnen blijven wonen.

De vergelijkingssite www.verzekeringssite.nl heeft vandaag een onderzoek gepresenteerd onder acht grote verzekeraars. Volgens het bedrijf hebben ze alle een hogere premie ingevoerd voor fysiotherapie.

Zeven van de acht hebben het aanbod voor fysiotherapiebehandelingen verkleind. De verzekeraars zouden vooral afwillen van het onbeperkt gebruik van de fysiotherapeut. In de praktijk zouden mensen mensen met een verzekering die het onbeperkte gebruik mogelijk maakt, veel vaker naar de fysiotherapeut gaan dan nodig.

De ouderenorganisatie PCOB denkt dat de premie voor de basisverzekering erg zal stijgen als fysiotherapie terugkeert in de basisverzekering. Maar een woordvoerder vindt wel dat er meer uitzonderingen moeten komen voor mensen die regelmatig bezoek aan de fysiotherapie nodig hebben. Patiënten met bepaalde ziekten krijgen nu hun fysiotherapie via de basisverzekering vergoed. Volgens de ouderenorganisatie zouden meer mensen gebruik moeten kunnen maken van die uitzonderingsregel.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    niet doen ,dan rijzen de premies weer de pan uit,gewoon aanvullend verzekeren

Of registreer je om te kunnen reageren.