Home

Achtergrond 240 x bekeken

Doden en noodtoestand in westen VS

Aanhoudende winterse stormen hebben in het westen van de Verenigde Staten al aan zeker drie mensen het leven gekost. Honderdduizenden huizen en bedrijven in de staten Californië, Oregon en Washington zitten zonder stroom.

Dat berichtten Amerikaanse media zondag. Gouverneur Schwarzenegger van Californië heeft in drie gemeenten de noodtoestand uitgeroepen. Op veel plekken ligt er een dik pak sneeuw van anderhalve meter. Snelwegen zijn afgesloten en de stormschade is groot. In Lyon County in Nevada brak door de storm een dijk langs een kanaal, waardoor honderden woningen onder water liepen. Er vielen geen doden. De noodtoestand is er wel van kracht verklaard.

De autoriteiten hebben circa 3000 mensen in het zuiden van Californië gevraagd hun huizen te verlaten omdat in hun omgeving modderstromen dreigen. Door hevige bosbranden in oktober kwamen hellingen in onder meer Orange County bloot te liggen. Daardoor kan de met regenwater verzadigde bodem makkelijk gaan schuiven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.