Home

Achtergrond 169 x bekeken

Doden door koudegolf Iran

Zeker twintig mensen zijn afgelopen dagen om het leven gekomen in Iran door het extreem koude weer.

Nog eens negentig personen raakten gewond bij temperaturen tot zeker tien graden onder nul, aldus Iraanse media vandaag. De Iraanse regering bevestigde het dodental.

In het noorden en oosten van het land ligt op sommige plekken meer dan twee meter sneeuw. Verscheidene snelwegen zijn afgesloten en enkele tientallen automobilisten strandden zaterdag al onderweg, van wie enkelen doodvroren in hun auto. Zeker veertig dorpen zijn van de buitenwereld afgesloten door sneeuwstormen.

Het gaat om de ergste koudegolf in vijftig jaar, aldus de Iraanse president Mahmoud Ahmedinejad. De autoriteiten hebben regeringsgebouwen en onderwijscentra voor twee dagen gesloten. Ook zijn diverse nationale en internationale vluchten geschrapt of vertraagd, waardoor honderden passagiers strandden op vliegvelden.

Ongeveer vijftig Nederlanders zijn in het weekeinde gestrand op de luchthaven van hoofdstad Teheran, Imam Khomeini International Airport. Het is nog onduidelijk of ze op korte termijn naar Nederland terugkunnen. Gisteren vielen elf doden in buurland Pakistan door kou en zware regenval.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.