Home

Achtergrond

Dieven nemen eik van vier meter en honderd kilo mee

Onbekenden stalen een eik van ongeveer vier meter lang en een gewicht van meer dan honderd kilo mee uit Almen.

Dat ontdekte Max Fleischeuer, eigenaar van boomkwekerij Green Global Enterprises uit Lochem.

Green Global Enterprises kreeg de opdracht om 56 jonge eiken te vervangen. Vanwege de vorst en de feestdagen kwam het bedrijf er niet aan toe om alle bomen voor die tijd te planten. De drie eiken die de medewerkers van Green Global Enterprises nog niet konden planten, hadden ze tijdelijk uit het zicht opgekuild. Dit meldt dagblad de Stentor vandaag.

Fleischeuer stelt dat er wel meerdere dieven moeten zijn vanwege de omvang en het gewicht van de bomen. De kweker verwacht dat de dieven uit Almen komen of er in ieder geval vaak zijn. Voor mensen die er geen weet van hadden, waren de bomen namelijk onvindbaar. "Het vereist ook nogal wat voorbereiding om zo'n boom te stelen", zegt de kweker. "We slaan de twee andere bomen denk ik zo lang op bij de kwekerij in Lochem. Vanwege de vorst van de laatste dagen kunnen we nog niet verder met het planten."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.