Home

Achtergrond 159 x bekeken

Dierentuinen luiden noodklok over lot kikker

Amfibieën, zoals kikkers, padden en salamanders, dreigen van onze aardbodem te verdwijnen.

Dat is volgens dierentuinen in de hele wereld een reden om de noodklok te luiden. In Artis in Amsterdam vond vanmiddag de Nederlandse aftrap van het 'Jaar van de Kikker' plaats. Vijftien dierentuinen in het land zetten zich in 2008 in voor het lot van de amfibie.

Initiatiefnemer, de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD), noemt het uitsterven van de kikkers en salamanders een biologische ramp. Stel je eens voor dat het straks niet meer mogelijk is om medicijnen te ontwikkelen uit het gif in de huid van kikkers, vraagt de vereniging zich af.

Of wat gebeurt er als er geen kikkervisjes meer leven in het water waardoor het troebel raakt omdat er geen algen meer worden weggegeten. Ook kan het aantal muggen (waaronder malariamuggen) fors toenemen omdat amfibieën ze niet meer oppeuzelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.