Home

Achtergrond

Derivatenbeurs CME wil Nymex overnemen

Het Amerikaanse beursbedrijf CME Group, de grootste derivatenbeurs ter wereld, voert verkennende gesprekken met branchegenoot Nymex Holdings over een overname ter waarde van meer dan 11 miljard dollar.

Dat maakten de twee partijen vandaag bekend. CME Group is het moederbedrijf van Chicago Mercantile Exchange en wil ongeveer 119 dollar in aandelen en contanten bieden per aandeel Nymex. Dat komt neer op een premie van 11 procent op de slotkoers van Nymex afgelopen vrijdag. De twee partijen voeren de komende dertig dagen exclusieve onderhandelingen.

CME Group ontstond vorig jaar door de fusie van CME en Chicago Board of Trade (CBOT). Met die fusie was een bedrag gemoeid van 11,9 miljard dollar. Op de termijnbeurs wordt gehandeld in grondstoffen, vastgoed, landbouwbouwproducten, maar ook in staatsobligaties en valuta's. De optiebeurs Nymex is vooral gericht op olie, gas en goud.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.