Home

Achtergrond

Democraten gaan voor Latino-stem

Met de eerste voorverkiezingsrondes in grotendeels blanke staten achter de rug, gaan de Amerikaanse Democratische presidentskandidaten zaterdag in westelijke staten voor de Latino-stemmers.

Amerikanen met een Latijns-Amerikaanse achtergrond zijn een belangrijke groep voor de Democraten geworden sinds enkele staten met een grote Spaanstalige bevolking hun voorverkiezingen eerder op de kalender zette. De meerderheid van de Spaanstaligen woont in deze voor de voorverkiezingen belangrijke staten, die vanaf dit weekend naar de stembus gaan.

De voorverkiezingen in de westerse staten waren eerder minder relevant. Dit jaar kiezen zeven van de elf staten in het westen hun Republikeinse of Democratische kandidaat echter op of voor 'Super Tuesday'. Op deze 'tsunami dinsdag' op 5 februari gaan kiezers uit meer dan twintig staten naar de stembus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.