Home

Achtergrond 189 x bekeken

Delfts huwelijksbroodje lekkerste in 25 jaar

Alex’ Keuze is maandag uitgeroepen tot het ’allerlekkerste broodje sinds 25 jaar’. Het is een broodje dat naar aanleiding van het huwelijk tussen Willem-Alexander en Máxima is verzonnen.

De inhoud is daarom een mix van Nederlandse en Argentijnse ingrediënten. Het idee van 02-02-2002 (de trouwdatum van Alex en Máxima) is verzonnen door Helma Kleyweg van het gelijknamige Kleyweg’s Stads-koffyhuis in Delft. Daar is het broodje dan ook te koop.

De eigenaresse belegde het minibroodje in eerste instantie met Argentijnse runderlende – later werd dat biologisch streekvlees – en deed daar wat Argentijnse chimichurrisaus op, Chilipepertjes, boter, tijm, friseesla en blauwe en witte kaas, alles afgewerkt met een oranje vlaggetje.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.