Home

Achtergrond

CtgB laat onder andere Mesurol, Vertimec en Centium toe

Het insectenbestrijdingsmiddel Mesurol 500 SC, met de werkzame stof methiocarb heeft het college voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden, toegelaten als dringend vereist middel.

Het gebruik van Mesurol is uitsluitend toegestaan als insectenbestrijdingsmiddel in de productieteelt van prei met maximaal twee toepassingen per teelt of teeltseizoen vanaf 1 mei tot en met 30 september 2008. In de teelt van sluitkool met maximaal twee toepassingen per teelt of teeltseizoen vanaf 1 juli tot en met 30 september.

Ook Vertimec in de bedekte teelt van aardbeien heeft een dringend vereiste toelating gekregen om een knelpunt op te lossen. Het middel met als werkzame stof abamectine mag alleen als insektenbestrijdingsmiddel gebruikt worden met maximaal drie toepassingen per teelt of teeltseizoen in de bedekte productieteelt voor aardbeien. Het middel mag gebruikt worden van 1 februari tot en met 31 oktober.

Centium 360 CS op basis van de werkzame stof clomazon heeft via een vereenvoudigde procedure een derdenuitbreiding gekregen. Het betreft toepassing als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van tuinbonen, gezaaide koolraap, boerenkool, rabarber, spinazie, knolvenkel, bleekselderij, knolselderij, blauwmaanzaad, koolzaad, witte lupinen en raketblad. De uitbreiding is aangevraagd door de Stichting Trustee Bijzondere Toelatingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.