Home

Achtergrond 172 x bekeken

Crèche vangt recordaantal zeehonden op

Bij de zeehondencrèche in Pieterburen is in 2007 een recordaantal zeehonden opgevangen.

Vorig jaar werden 359 dieren binnengebracht, tegen 213 in 2006. Dat meldde zeehondenverzorgster Lenie 't Hart vandaag.

Volgens 't Hart heeft de explosieve toename van het aantal binnengebrachte dieren vooral te maken met de zware stormen van vorig jaar. Deze stormen, in combinatie met een hoge waterstand, vonden precies plaats in de periodes dat zeehonden hun jongen krijgen.

Het waren volgens Lenie 't Hart dan ook vooral huilers, zeehondenpups zonder moeder, die vorig jaar in de crèche werden opgevangen.

Door de extra drukte was de crèche ongeveer 2 ton extra kwijt aan vaste lasten als water en licht, personeel en vis voor de dieren. Onder andere door de donateurs om extra geld te vragen kon dit tekort worden opgevangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.