Home

Achtergrond 249 x bekeken

Consumenten minder positief over economie

Het vertrouwen van de Nederlandse consumenten in de economie is de afgelopen weken gedaald.

Er heerst echter geen grote paniek als gevolg van de Amerikaanse kredietcrisis, de turbulentie op de beurzen en de dreiging van een economische recessie in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO onder 1488 mensen.

In december omschreef nog 57 procent van de Nederlanders de economie als 'zeer' of 'tamelijk' goed, in januari was dat 50 procent. Bovendien vindt een op de tien Nederlanders nu de economie er 'zeer' of 'tamelijk' slecht voor staan. In december was dat nog een op de twintig.

Verder blijkt uit het onderzoek dat bijna vier op de tien Nederlanders (38 procent) verwacht dat de economische situatie de komende zes maanden zal verslechteren. In december was dat nog maar 20 procent. Minister Wouter Bos van Financiën vindt dan ook weinig bijval voor zijn recente uitspraak dat een ,,recessie volstrekt niet aan de orde'' is. Ruim vier op de tien Nederlanders (44 procent) vindt dit een onverstandige opmerking. Een kwart (24 procent) is het wel met Bos eens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.