Home

Achtergrond 215 x bekeken 7 reacties

Cono Kaasmakers verlaagt voormelkprijs fors

De zuivelcoöperatie Cono Kaasmakers in het Noord-Hollandse Middenbeemster verlaagt zijn voorschotmelkprijs voor deze maand met € 5,69 naar € 42,05 per 100 kilo.

Dit blijkt uit een berekening van het Agrarisch Dagblad. Deze prijsverlaging is forser dan de daling, die Friesland Foods gisteren bekendmaakte. Bij Friesland Foods daalde de voorschotmelkprijs met € 4,37 naar € 37,40 per 100 kilo melk bij een quotum van 500.000 kilo met 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit.

De forse prijsverlagingen van de voorschotmelkprijzen bij Friesland Foods en Cono Kaasmakers geven aan dat er een kentering op de zuivelmarkt komt. De voorschotmelkprijzen stegen sinds afgelopen zomer flink door tekorten aan melk. Die tekorten zijn er nu niet meer.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ard

  Stop eerst maar eens met onzin over quotumverruiming, een klein beetje extra melk en de prijs keldert. Waar is die extra vraag dan, hoe komen Brussel en LTO bij die onzin??? Lang leve het quotum, dat zit niemand dwars!

 • no-profile-image

  ton

  Het grootste gevaar schuilt in het krijgen van gekleurde informatie. Zolang o.a. de agrarische bladen informatie van de handel -tegen beter weten in- als waarheid verkondingen, blijft er een gevaarlijke aansturing van de markt plaatsvinden. Als voorbeeld neem ik de jarenlange "prognoses" op de quotummarkt. Nu begint hetzelfde spelletje met de mest en de melkmarkt. Wederom komt men met prognoses.Een oud gezegde luidt; wiens brood men eet, diens taal men spreekt.
  Tsja, en ook bij de bladen moet de schoorsteen roken.

 • no-profile-image

  Daarom, stop ook eerst allemaal eens met het betalen voor die idioot hoge mq prijs.

 • no-profile-image

  dirk

  Ik snap niet waar de radactie van agd deze onzin weer vandaan tovert U als redactie moet hier toch wel een antwoord op geven Je kunt je als lezer afvragen hoe objectief u als redactie bent

 • no-profile-image

  ricardo

  vergis je niet in de markt van vraag en aanbod, die kan heel grillig zijn, wen er maar aan , niet leuk maar troost je ,in de argrarische sector, zijn er meer sectoren die hier al lang ervaring mee hebben!!!!!!!.

 • no-profile-image

  grootgenieter

  weer zo n bericht waaruit blijkt dat AGD en Boerderij niet onafhankelijk zijn! hoe komen ze er nu weer bij dat er geen tekort meer aan melk is??? als campina morge de prijs zou verhogen (doen ze niet hoor) schrijft AGD meteen weer dat er krapte op de zuivelmarkt is! door al dat gelul in de ruimte wordt de nog steeds veel te lage melkprijs vanzelf weer omlaag gepraat door de media.
  geloof me vrije handelaren en verwerkers halen uw melk nog al te graag op, al moet t vanavond nog!

 • no-profile-image

  Bert v. H.

  Melkveehouder , geloof het of niet, maar de prijs zal kelderen !!! 't Kan nog een jaartje duren maar 't zal gebeuren. De vrije markt reageert snel, zeer snel !! Is er ergens een beetje " te kort" schieten er overal ondernemers opaf, wat hun goed recht is. Voorbeelden zat in allerlei sectoren. Blijf met de voeten op de grond en investeer niet alof het toch nooit meer stuk kan nu je ocharme enkele maanden een goede melkprijs bekomt.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.