Home

Achtergrond 162 x bekeken

Coalitie acht koopkrachtreparatie voorbarig

De berichten over oplopende inflatie leiden bij de coalitiefracties nog niet tot de roep om koopkrachtreparatie.

"We vinden het voorbarig de discussie daarover nu al te starten'', aldus CDA-Tweede Kamerlid Frans de Nerée vandaag. Ook PvdA-Kamerlid Paul Tang wil ,,niet te veel meegaan met de golven van de economie, zoals stijgende olieprijzen''.

Ernst Cramer van de ChristenUnie kijkt wel "met enige spanning naar wat er gaat gebeuren''. Maar ook hij wil niet meteen ingijpen. "We moeten de komende tijd de ontwikkelingen goed in de gaten houden en in het voorjaar kijken of er iets moet gebeuren.'' Minister Wouter Bos van Financiën komt dan met de Voorjaarsnota, met cijfers over de actuele stand van de economie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.