Home

Achtergrond

Chocolade-oorlog rond Grote Markt in Brussel

Rond de Grote Markt in Brussel woedt een felle concurrentiestrijd tussen de traditionele Belgische chocolademakers en nieuwe winkeltjes die zich met 'namaakchocola' en Chinees winkelpersoneel met succes richten op grote groepen Chinese toeristen.

De Brusselse chocolatiers trekken over hun inkomstenderving aan de bel bij het stadsbestuur in Brussel. "Ze kelderen onze omzet en bezoedelen ons imago met hun namaakchocolade'', klagen de Belgische handelaars. Van de nieuwe winkeltjes zijn er inmiddels een stuk of tien, steeds met Chinees personeel. De eigenaren zouden twee Bulgaarse broers zijn die eerder souvenirs verkochten.

De Brusselse handelaren vrezen een prijzenoorlog en vragen zich hardop af of de 'Chinese' chocola wel aan de Belgische kwaliteitseisen voldoet. Maar veel hulp biedt het stadsbestuur de autochtone handelaren niet. "Er is een vrijheid van handel, we kunnen het aantal chocoladewinkels niet beperken'', zegt de wethouder van toerisme in de krant Het Laatste Nieuws.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.