Home

Achtergrond

China straft honderden voor schenden eenkindpolitiek

De autoriteiten in de provincie Hubei in het midden van China hebben vijfhonderd mensen uit de Communistische Partij gezet, omdat ze de eenkindpolitiek zouden hebben geschonden.

Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag gemeld. Voor de meeste Chinese paren in de grote steden geldt dat ze slechts een kind mogen hebben. In vrijwel alle plattelandsregio's is de regel van kracht dat stellen een tweede kind mogen krijgen als het eerste een meisje is.

De autoriteiten in Hubei zijn na een onderzoek tot de conclusie gekomen dat vorig jaar 93.000 mensen de regels voor de gezinsplanning hebben overtreden. Onder hen waren bijna 1700 overheidsfunctionarissen.

Hubei zette daarom vijfhonderd mensen uit de Communistische Partij. Bovendien zijn 395 overtreders van de eenkindpolitiek uit hun functie ontheven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.