Home

Achtergrond

Bush dreigt met veto landbouwwet VS

De Amerikaanse president George Bush weigert de nieuwe Landbouwwet te tekenen als het Congres het budget niet aanzienlijk beperkt.

De Senaat en het Huis van Afgevaardigden hebben elk allerlei zaken toegevoegd aan het ontwerp voor de wet, die voor de komende vijf jaar is bedoeld. Bush heeft via zijn adviseur Barry Jackson duidelijk gemaakt diverse aanvullingen onacceptabel te vinden. Hij zal zijn veto uitspreken als deze niet worden bijgesteld.

Bush is onder meer gekant tegen de afzwakking van zijn plannen om geen subsidies meer te verstrekken aan mensen die een inkomen hebben meer dan 200.000 dollar hebben. De totale uitgaven mogen de komende vijf jaar wat de president betreft ook niet uitkomen boven de limiet die zijn regering in het voorstel heeft gedaan. Daar ziet het nu wel naar uit door de aanvullingen van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden.

Of registreer je om te kunnen reageren.