Home

Achtergrond 3 reacties

Brussel houdt subsidies landbouw over

De Europese Commissie heeft 572 miljoen euro overgehouden van haar landbouwbudget over 2007, zo blijkt uit voorlopige cijfers.

Door de hoge voedselprijzen hoefde Brussel flink minder exportsubsidies te geven en overtollige producten op te kopen. Het geld komt ten goede aan de schatkisten van de 27 EU-landen. Nederland krijgt daarvan normaal ongeveer 4 procent.

Het totale landbouwbudget beslaat circa 42 miljard euro per jaar. Samen met de subsidies voor arme regio's is het de grootste uitgavenpost van de Europese Unie. De uitgaven staan onder grote kritiek van vooral Britten, die hierop willen bezuinigen. De Nederlandse landbouw maakt amper gebruik van EU-subsidies.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul

  Ik kan het best gebruiken, en als ze het dan toch over hebben ..........

 • no-profile-image

  jc

  moet in iedergeval voor de landbouwgebruikt worden ! zie ook:


  http://www.boerderij.nl/1043361/Landbouw/Weblogs/Interventie-blijft-hard-nodig.htm

 • no-profile-image

  mityie

  kunnen zij gebruiken voor schade vergoeding; aan door bluetong getroffen bedrijven ;;bleutong mede veroorzaakt door hun bekrompe natuur beheer ;waardoor ze het leef klimaat voor de KNUT hebben geoptimaliseert

Of registreer je om te kunnen reageren.