Home

Achtergrond

Brussel blij met begroting Bos

Brussel is dit keer tevreden over de begroting die de Nederlandse regering heeft opgesteld. De begroting voor 2008 is nu wel in lijn met het Stabiliteitspact, meldde de Europese Commissie woensdag in een rapport.

Over de begroting 2007 had Brussel nog geoordeeld dat het fiscale beleid de gunstige economische periode nog verder opstuwde: Dat zogenoemde procyclische beleid past niet helemaal in de EU-afspraken over begrotingsleid, het Stabiliteitspact.

De begroting 2008 is de eerste van minister Wouter Bos (Financiën). Het gaat uit van een licht begrotingsoverschot en dalende overheidsschuld. ,,De risico's voor de begrotingsdoelen in 2008 lijken gebalanceerd'', stelt het Brusselse rapport over de eerste begroting van minister Wouter Bos (financiën).

Het rapport houdt nog geen rekening met de nieuwste ontwikkelingen, waardoor ook de economische groei in Nederland lager kan uitvallen dan de geraamde 2,5 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.