Home

Achtergrond 169 x bekeken

Brown naar China en India

De Britse premier Gordon Brown gaat vandaag voor het eerst als minister-president naar China en India. Hij zal proberen de twee landen met de meeste inwoners ter wereld over te halen een nieuwe klimaatdeal te tekenen.

Brown wil dat Peking en New Delhi een protocol tekenen dat na het Kyoto-verdrag, dat in 2012 afloopt, in werking treedt. ”Ik geloof dat langzamerhand alle ontwikkelingslanden en alle opkomende economieën deel willen nemen aan een overeenkomst die bindend zal zijn voor de toekomst”, zei Brown eerder.

Milieuorganisaties vragen zich af of Groot-Brittannië wel het aangewezen land is om China en India op ’groene’ onderwerpen te wijzen. De Britse regering staat onder meer achter nieuwe kerncentrales en groei van de luchtvaarsector. Ook is het maar de vraag of Groot-Brittannië kan voldoen aan de eisen van de EU. Het land zou in 2020 20 procent minder gassen moeten uitstoten dan in 1990.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.