Home

Achtergrond 189 x bekeken

Britse winkel in opspraak door vis uit Zimbabwe

De Britse supermarktketen Waitrose heeft zich de woede op de hals gehaald van mensenrechtenactivisten door vis uit Zimbabwe te verkopen.

De Britse mensenrechtenorganisatie Zimbabwe Vigil Coalition (16.000 leden) noemt het immoreel om tilapiafilets in te voeren uit een land waar miljoenen mensen in hongersnood verkeren, meldde de Daily Mail gisteren.

Daarnaast is het volgens Zimbabwe Vigil ook slecht voor het milieu om vis in te vliegen die ruim 8000 kilometer verder wordt geteeld. De vis ligt bij alle 185 filialen van de keten in de schappen voor omgerekend 16 euro per kilo.

Volgens Waitrose-woordvoerder Dara Grogan is de tilapia een goed alternatief voor bedreigde vissoorten zoals de kabeljauw. Bovendien is de Zimbabwaanse soort van betere kwaliteit dan tilapia uit andere delen van de wereld. Ook wordt de vis duurzaam geproduceerd door een bedrijf dat voornamelijk in handen is van zwarte Zimbabwanen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.