Home

Achtergrond

Britse economie met 3,1 procent gegroeid in 2007

De Britse economie is vorig jaar met 3,1 procent gegroeid, de sterkste groei sinds 2004. In het vierde kwartaal kwam de groei echter onder druk te staan door de gevolgen van de kredietcrisis.

Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Britse bureau voor de statistiek. De groei in het vierde kwartaal bedroeg 0,6 procent, de zwakste groei sinds het derde kwartaal van 2006. Toch viel het cijfer iets hoger uit dan analisten hadden verwacht. Zij gingen uit van een groei met 0,5 procent. Door de gestegen kredietkosten en strengere eisen voor leningen werd minder gebruikgemaakt van financiële dienstverleners zoals banken, waardoor de groei van de dienstensector afzwakte.

In 2008 kan de groei van de Britse economie afzwakken tot 1,8 procent, de traagste groei sinds 1992, zo schatte het Britse ministerie van Financiën deze maand. In 2006 groeide de Britse economie met 2,9 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.