Home

Achtergrond

Brand niet te blussen door ontbrekende sleutel

De brandweer had bij een brand, eind december in een chrysantenkwekerij in Heerhugowaard, een uur lang geen bluswater.

De sleutel om water uit de nabijgelegen sloot te kunnen halen, ontbrak. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

Aanvankelijk stond alleen de schuur in brand en was de brandweer snel aanwezig, aldus de gedupeerde teler. De brandweer kon al snel niet meer blussen omdat het meegebrachte water zo op was en de sloot bij het bedrijf vrijwel droog stond.

In een nabijgelegen sloot stond wel genoeg water, deze was alleen afgesloten door een sluisje. De pech wilde dat de sleutelhouder van het waterschap niet te bereiken was om de sluis te openen. Het duurde vervolgens een uur voordat er water kwam. Toen de brand de kassen bereikte, wist de teler dat de zaak verloren was. De teler weet nog niet of hij met zijn kwekerij zal doorgaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.