Home

Achtergrond 218 x bekeken

Boskoop wil snel rondweg

Voor een bedrag van 135.000 euro gaat Boskoop het volgende deel van de oostelijke rondweg voorbereiden: de weg die de ruggengraat moet worden tussen de Spoelwijkerlaan en de Middelburgseweg.

Dit deel van de rondweg moet er snel komen, zo concludeert de gemeente, vooral omdat Groen-Direkt plannen heeft op de plek van het voormalige veilingterrein. Dit meldt Algemeen Dagblad vandaag. De rondweg moet bovendien andere bedrijven uit Boskoop-Oost ontsluiten en de verkeersdruk op het dorp verlagen.

Een deel van de 135.000 euro wordt gebruikt voor onteigening van een bedrijf waarvan de koeien de weg over moeten steken. "Een tunnel bouwen voor dit vee is niet realistisch", aldus wethouder Schotanus.

Schotanus belooft het Reijerskoop daarna te ontzien van vrachtwagens als de rondweg verder is voltooid. "De maximumsnelheid gaat terug naar 30 kilometer per uur over de hele weg en we willen vrachtverkeer onmogelijk maken", aldus Schotanus.

Overigens is nog niet duidelijk waar het geld voor deze rondweg vandaan moet komen. Pas de helft van de benodigde 8 miljoen is binnen.

Over een maand of vier wil wethouder Schotanus de financiering in kaart hebben. Een deel daarvan moet van Groen-Direkt en een buurman komen, als het aan de gemeente ligt zelfs vier miljoen euro.

Alleen D66 en GroenLinks zien weinig heil in dit deel van de rondweg. Deze partijen vragen zich af welke bedrijven nu echt gebruik gaan maken van dit deel en zien liever dat de sierteelt zijn pijlen richt op Boskoop-West inclusief een rondweg aan die kant.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.