Home

Achtergrond 199 x bekeken

Boskoop wil Zoeterwoude bij fusiegemeente

Boskoop wil Zoeterwoude ook bij de nieuwe fusiegemeente betrekken.

"We willen toch naar een gemeente met 40.000 inwoners", zegt een woordvoerder van de gemeente Boskoop in het Algemeen Dagblad.

Rijnwoude had eerder al te kennen gegeven Zoeterwoude erbij te willen hebben. Zoeterwoude heeft weliswaar minder met de sierteelt dan Rijnwoude of Waddinxveen, maar de gemeente past er volgens Boskoop wel prima bij. "Zeker omdat we een Groene Hart-gemeente willen worden. Zoeterwoude heeft veenweidegebied, dat past daarbij."

Zoeterwoude ziet een fusie met Rijnwoude en Boskoop niet zitten. Burgemeester Bloemen: "Het is altijd leuk als anderen graag willen trouwen, maar voor ons heeft een fusie geen meerwaarde. Zoeterwoude heeft genoeg bestuurskracht."

In Rijnwoude reageerde de gemeenteraad nog geagiteerd op soortgelijke uitspraken van burgemeester Schoof, die zei Rijnwoude wel bij Alphen te willen voegen. Zijn 'machtshonger' werd veroordeeld. Burgemeester Bloemen wil dat soort 'grote woorden' niet in de mond nemen. "Ik denk zo niet", verklaart ze.

Eind november vorig jaar besloot Gedeputeerde Staten dat Boskoop en Rijnwoude in 2011 zullen fuseren, zonder Waddinxveen. Dat was een teleurstelling voor Boskoop. Een gemeente aan de fusie toevoegen kan nog wel, zegt Boskoop. "Maar we hebben nog geen contact met Zoeterwoude gehad."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.