Home

Achtergrond 171 x bekeken

Bos: Recessie volstrekt niet aan de orde

Minister Wouter Bos (Financiën) meent dat een recessie voor de Europese economie "volstrekt niet aan de orde is''.

De basis van de Europese economie is zoveel gezonder dan die van de Verenigde Staten, "dat het hier beheersbaar blijft''.

Bos zei dat vandaag in Brussel na maandelijks beraad met zijn collega's van andere EU-landen. Algemene conclusie is volgens hem dat er geen zinnig woord te zeggen is of de Amerikaanse economie in een recessie komt. "Je mag hopen dat de renteverlaging en het hulppakket eraan bijdragen dat die situatie niet optreedt.''

Bos zei zich niet gek te laten maken. De huidige ontwikkelingen kunnen immers allerlei effecten hebben, zelfs positieve. Bos: "Het kan zijn dat inzakkende groei in de VS leidt tot minder vraag naar grondstoffen. Je ziet al dat de olieprijs zakt van 100 dollar naar ergens in de 80 dollar per vat. Dat kan ook positief uitpakken voor onze koopkracht.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.