Home

Achtergrond 292 x bekeken

Boomkwekerij boekt exportrecord

De Nederlandse boomkwekerij heeft in 2007 een exportrecord geboekt. De uitvoer steeg met 13 procent tot 456 miljoen euro.

Ook de totale tuinbouwexport was hoger dan ooit. Met een stijging van 5 procent ten opzichte van 2006 kwam deze uit op bijna 15 miljard euro. Dat maakte PT-voorzitter Dirk Duijzer in zijn nieuwjaarstoespraak op 9 januari jongstleden bekend.

Met name de uitvoer van bomen en planten naar Duitsland steeg. "Gunstige weersomstandigheden en meer koopkracht gaven de export van boomkwekerijgewassen naar Duitsland een extra stimulans", zo concludeerde de PT-voorzitter.

Duitsland heeft ook voor de gehele tuinbouw een belangrijk aandeel in het record. De exportwaarde naar deze belangrijkste afnemer steeg voor vrijwel alle tuinbouwsectoren.

Behalve naar Duitsland, nam ook de boomkwekerij-export naar Italië (+21 procent) en Ierland (+27 procent) fors toe. De uitvoer van boomkwekerijproducten naar de Verenigde Staten daalde met 18 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.