Home

Achtergrond 163 x bekeken

Boktor op twee andere bedrijven gevonden

Na de eerste vondst van de Oost-Aziatische boktor op en rond een Westlands bedrijf, heeft de PD het quarantaine-organisme op nog twee andere bedrijven in Nederland aangetroffen.

De drie vondsten zijn allen in esdoorn, maar ze houden hoogstwaarschijnlijk geen verband met elkaar. Dat meldt coördinator Maarten Steeghs van de Plantenziektenkundige Dienst (PD) in Wageningen.

De laatste weken controleert de dienst alle importeurs van esdoorns op een mogelijke aanwezigheid van de Oost-Aziatische boktor, Anoplophora chinensis. Aanleiding hiervoor is de vondst van de boktor in Acer op een Westlands bedrijf en in de directe omgeving daarvan. De esdoorns op het bedrijf waren geïmporteerd uit Azië.

Tot dusver zijn 22 importbedrijven in heel Nederland bezocht. Op twee bedrijven hiervan is een lichte aantasting van de boktor aangetroffen, wederom in Acer-materiaal dat vanuit Azië naar Nederland is gekomen. De drie vondsten staan volgens Steeghs echter zo goed als zeker los van elkaar. "Voor zover wij weten, gaat het om drie verschillende leveranties van Acer."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.