Home

Achtergrond

‘Binnenvaart kan positie tuinbouw versterken’

De binnenvaart kan helpen de knelpunten in de logistiek van groente en fruit op te lossen. Zo draagt het project Fresh Corridor bij aan de concurrentiekracht van Greenport voedingstuinbouw.

Dat stelt het projectbureau Fresh Corridor na de eerste bijeenkomst van het projectbestuur. Bij de bijeenkomst waren belangrijke leden aanwezig, zoals Th Greenery, Fruitmasters, Best Fresh Group en ZON, maar ook de Rotterdamse Haven en de provincie Zuid-Holland. Fresh Corridor is een driejarig programma gericht op vermindering van de wegtransportkilometers tussen de versknooppunten. De Rotterdamse haven blijft hierin een belangrijk centrum, waarbij de logistiek van de containers naar het achterland over de rivieren moet gaan lopen.

Fresh Corridor is ingediend voor medefinanciering vanuit het programma Pieken in de Delta Zuidvleugel Randstad. Deze gelden zullen een aanvulling zijn op investeringen door het bedrijfsleven. Hoe groot die investering is, is niet bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.