Home

Achtergrond

Bijna 20 doden door vliegtuigongeluk in Polen

Een Pools militair transporttoestel is woensdagavond neergestort bij een luchtmachtbasis in het noordwesten van Polen. Daarbij zijn alle negentien inzittenden om het leven gekomen, aldus de Poolse luchtmacht vanochtend.

Het vliegtuig was vanuit Warschau opgestegen met vier bemanningsleden en vijftien passagiers aan boord. De omgekomen passagiers waren deels hoge officieren van de Poolse luchtmacht die in de hoofdstad hadden deelgenomen aan een conferentie over veiligheid in het luchtverkeer.

Het CASA-transportvliegtuig van Spaanse makelij naderde de luchtmachtbasis bij de stad Miroslawiec in West-Pommeren toen het neerstortte in de bossen nabij de landingsbaan. Door de crash brak een groot vuur uit.

Volgens een militaire woordvoerder heeft het toestel mogelijk bomen geraakt voor het neerstortte. De Poolse regering heeft een diepgaand onderzoek gelast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.