Home

Achtergrond

Beurslocatie Groen-Direkt onzeker

Het is nog niet zeker wat de beurslocatie voor Groen-Direkt wordt.

De gemeente Rijnwoude heeft een gedoogvergunning toegezegd voor beurzen tot april bij Baas Plantenservice, maar heeft deze nog niet verleend. De bouwstop voor de locatie in Boskoop-Oost blijft gelden zolang het handelsbedrijf geen vergunning heeft van de gemeente Boskoop.

Van de gemeente Rijnwoude mag Groen-Direkt wellicht tot en met 31 maart 2008 beurzen organiseren in het gebouw van Baas Plantenservice. Hier huurde Groen-Direkt beursruimte totdat het handelsbedrijf zich op 1 januari dit jaar vestigde op de eigen locatie aan de Middelburgseweg in Boskoop-Oost. De locatie van Baas is op het pct-terrein en valt binnen Rijnwoude.

Bij de toezegging van Rijnwoude heeft het sectorale belang van de voorjaarsbeurs van Groen-Direkt, die gepland staat voor 12 en 13 februari, de doorslag gegeven.

Vandaag voeren de gemeenten Rijnwoude, Boskoop en Groen-Direkt gezamenlijk overleg over de beurslocatie. Vorige week vrijdag oordeelde de rechter dat Groen-Direkt de tent die er tot dan stond, alsmede de materialen voor tentenbouw, moet verwijderen. Daarmee is het handelsbedrijf momenteel bezig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.