Home

Achtergrond 196 x bekeken

'Besmetting clavibacter in één tomatenras'

De besmetting van clavibacter in tomatenplanten is terug te herleiden tot het ras Bizarr en lijkt onder controle. Dat zegt opkweekbedrijf Hollandplant.

Het bedrijf bracht het in een persbericht naar buiten om ‘aan de wilde geruchtenverhalen een einde te maken’.

Hollandplant vreesde door de geruchten naamschade over te houden. De besmetting is waarschijnlijk afkomstig van de zaadfirma. “Maandag 24 december is er door het zaadbedrijf zelf op uitgebreide schaal getest op de aanwezigheid. Deze gaven aanleiding tot verder onderzoek, waarvoor Naktuinbouw en het PD zijn ingeschakeld”, stelt een woordvoerder. Volgens het bedrijf is de besmetting ook door deze bedrijven vastgesteld. Het PD kon dit gisteren door vakantie van medewerkers niet bevestigen, evenmin als Naktuinbouw.

Doordat strenge hygiënemaatregelen worden gehandhaafd hebben de plantenkwekers toestemming van de PD om overige partijen onder toezicht af te leveren. Naar de besmettingen met het hetzelfde ras in de herfstteelt wordt ook nog onderzoek gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.