Home

Achtergrond

Bemiddelingsorganisatie FloraHolland Connect van start

Onder de naam FloraHolland Connect is op 1 januari 2008 de bemiddelingsorganisatie van het nieuwe FloraHolland van start gegaan.

In FloraHolland Connect zijn de bemiddelingsorganisaties van beide veilingen samengebracht. FloraHolland Connect is één van de verkoopinstrumenten van de nieuwe veilingorganisatie. Aanvoerders en inkopers van sierteeltproducten kunnen bij FloraHolland Connect terecht voor bemiddeling en verkoop op de korte of langere termijn. Samen met de (virtuele) klok zorgt het voor de volledige afzet van producten van de coöperatieleden op alle zes vestigingen.

Kwekers kunnen kiezen uit een basispakket, een servicepakket en maatwerkdiensten. Afrekening, betalingsgarantie, administratie en reactieve bemiddeling zijn onderdeel van het basispakket. Aanvoerders die naast vraaggestuurde bemiddeling ook gebruik willen maken van proactieve verkoop, kennis en advies over aanbod- en marktontwikkelingen, (product)promotiediensten en presentaties, kunnen kiezen voor het servicepakket.

Daarnaast kunnen kwekers gebruik maken van een extra dienstverlening in de vorm van maatwerkdiensten. Hierbij kan worden gedacht aan persoonlijke verkoop, individueel commercieel maatwerk, bedrijfspromotie op handelsbeurzen en kwaliteitsbegeleiding.

Daarnaast ontwikkelt FloraHolland Connect ook diensten om aantrekkelijker te worden voor directe stromen van buiten de Europese Unie. Doelstelling daarbij is versterking van de Nederlandse marktpositie en de bij de veiling aangesloten kwekers op de wereldmarkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.