Home

Achtergrond 164 x bekeken 1 reactie

Belgische grootgrutter neemt vleesbedrijf over

De Belgische supermarktonderneming Colruyt heeft het vleesbedrijf Enco Catering Services overgenomen.

Colruyt is eigenaar van verschillende supermarktketens, waaronder Colruyt en Spar. Enco richt zich vooral op productie van vers vlees en pluimveeproducten en de distributie daarvan aan cateringbedrijven.

Colruyt hoopt dat Enco vleesverwerkingsdivisie Vlevico kan helpen om sterker te worden in pluimveevlees. Daarnaast moet de overname ook de foodservicetak van Colruyt ondersteunen. Enco blijft een aparte vennootschap.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Freek

    Da's een teken aan de wand. De afgelopen jaren hebben de supers alle eigen bereidings en productiemogelijkheden afgestoten omdat ze door een overaanbod beter een andere producent konden uitkleden. Dat er nu weer in productie geinvesteerd wordt geeft aan dat ook de supers voelen dat we van een aanbod naar een vraagmarkt gaan. Goed nieuws voor de boeren

Of registreer je om te kunnen reageren.