Home

Achtergrond

Belgisch Voedselagentschap test traceerbaarheid vlees

Het Belgische Voedselagentschap FAVV test de komende dagen met een simulatie de traceerbaarheid van Belgisch vlees.

Bij de oefening, die vandaag van start ging, hoopt het FAVV alle partijen uit de keten te betrekken. Het agentschap werkt samen met sectorfederaties FEBEV en FENAVIAN.

Het doel van de test is om de sector voor te bereiden op een eventueel incident met besmet vlees. In een dergelijk geval is het nodig om het vlees snel op te sporen en een goede traceerbaarheid is hierbij essentieel. Het FAVV hoopt te kunnen na gaan of de wetgeving goed begrepen wordt en uit te voeren is. Dit is noodzakelijk om bij een echt incident gevaar voor de volksgezondheid te voorkomen.

De simulatie bestaat uit een fictieve verontreiniging van een aantal geslachte varkens. Slachterijen krijgen een melding van welke varkenshouder deze dieren afkomstig zouden zijn. Vervolgens wordt getracht het betreffende vlees te traceren door de hele keten. De totale oefening duurt vier dagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.