Home

Achtergrond 369 x bekeken 1 reactie

Belgen schatten bluetongueschade op 38 miljoen

Bluetongue heeft de Belgische boeren vorig jaar 38 miljoen euro gekost. Deze schatting heeft de Belgische Boerenbond bekendgemaakt.

In de rundveehouderij bedroeg de schade volgens de Boerenbond ruim 33 miljoen euro. De Belgische schapenhouders leden ruim 5 miljoen euro schade, aldus Boerenbond-voorzitter Noël Devisch in het ledenblad Boer & Tuinder. "Niet alleen de dode dieren en extra veeartskosten speelden de veehouders parten, maar ook de lagere productiviteit en de noodzaak om productiedieren vervroegd te vervangen."

De Boerenbond roept de Belgische minister van landbouw Sabine Laruelle op om bluetongue als ramp te herkennen. Dit moet ertoe leiden dat getroffen bedrijven een schadevergoeding ontvangen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Cor de Vliegher

    Dat de BT niet als ramp beschouwd zou worden slaat de regering wel degelijk de plank mis, en dan te weten dat de overheid in 2006 een stevige waarschuwing heeft gekregen met diverse uitbraken van de blauw tong, een grote blunder, en dan dat er nu gespoken word dat de vee sector zoveel miljoenen schade leid, een vergoeding zou op zijn plaats zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.