Home

Achtergrond 155 x bekeken

Bedrijven scherp tegen veilen emissierechten

Het Nederlandse bedrijfsleven is niet te spreken over het veilen van CO2-emissierechten, zoals in het pakket klimaatvoorstellen van de Europese Commissie staat.

"Slecht voor bedrijven, slecht voor banen'', reageren werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland.

De opening die 'Brussel' biedt om concurrentiegevoelige sectoren uit te sluiten, is in hun ogen "te mager''. Nog steeds dreigen grote delen van de industrie onder het veilsysteem te vallen, aldus VNO-NCW en MKB.

Veilen zet volgens hen de uitvoering van het duurzaamheidsakkoord tussen kabinet en bedrijfsleven "zwaar onder druk''. Het kabinet garandeert in het akkoord de concurrentiepositie van Nederlandse ondernemingen te zullen beschermen. "Door het veilen worden miljarden euro's weggehaald bij het bedrijfsleven, wat hun concurrentiepositie ernstig schaadt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.