Home

Achtergrond

BMC: eerste mest in februari

Bouw BMC Moerdijk vrijwel afgerond. Klaar voor koud testen.

bron: agd.nl

De apparatuur voor het verbranden van de mest in BMC Moerdijk wordt de komende weken koud getest. „In februari zal de eerste pluimveemest worden aangevoerd zodat de hele fabriek kan proefdraaien”, aldus directeur Cor Munsters van Coöperatie DEP.

De pluimveemest zal nog niet met grote hoeveelheden worden aangevoerd in Moerdijk. „We halen nog geen mest op bij pluimveehouders op basis van de contracten. Maar we houden er in de planning wel rekening mee. Er wordt gekeken naar aanvoer en eventuele tussenopslag. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met een eventuele verschuiving van het moment waarop de installatie volledig in gebruik zal worden genomen”, legt Munsters uit.

Naar verwachting gaat BMC Moerdijk in april volledig draaien. In de fabriek wordt op jaarbasis 400.000 ton stapelbare pluimveemest verbrand en omgezet in energie. De energie wordt geleverd aan Delta Energy.

Bij DEP zijn 626 pluimveebedrijven aangesloten die de pluimveemest voor een looptijd van tien jaar leveren. De verwerkingsprijs die zij moeten betalen voor de mest ligt op €7,50 per ton, exclusief btw, op basis van een drogestofgehalte van gemiddeld 60 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.