Home

Achtergrond 245 x bekeken

Aviko neemt Belgische bedrijven over

Aviko neemt het aardappelverwerkingsbedrijf Eurofreez en de aardappelhandel Seru & Annoot over.

Eurofreez heeft een aardappelproductiebedrijf in Proven in West-Vlaanderen. Seru & Annoot is een handelsbedrijf dat van ruim 300 telers in West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk aardappelen inkoopt, onder andere voor Eurofreez.

De Belgische bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van ongeveer 65 miljoen euro. Aardappelverwerkingsbedrijf Aviko koopt deze bedrijven om een betere spreiding te krijgen van de aardappelinkoop en verwerking van aardappelen. Aviko wil haar positie op de markt van aardappelspecialiteiten met een hoge toegevoegde waarde sterk vergroten. Het concern is een dochterbedrijf van coöperatie Cosun.

Of registreer je om te kunnen reageren.