Home

Achtergrond 235 x bekeken

Australiër scheert schapen in Epen

De professionele Australische schaapscheerder Rodney Joppich ontdoet vandaag en morgen ruim 750 Mergellandschapen van hun vacht in Schaapskooi Mergelland in Eperheide-Epen (Limburg).

Al een kwart eeuw toert de Australiër door Europa om jaarlijks ruim 50.000 schapen te scheren. De start van zijn tournee is steevast Schaapskooi Mergelland in Epen. Joppich is een echte snelscheerder. ,,We houden regelmatig de stopwatch erbij. Sommige schapen scheert hij zelfs binnen de 40 seconden. Hem aan het werk te zien is een lust voor het oog'', zegt schaapherder Ger Lardinois van Schaapskooi Mergelland.

,,Dit vroege scheren biedt diverse voordelen'', legt Lardinois uit. ,,Zo kunnen de stallen meer schapen herbergen, de ooien hebben meer bewegingsruimte en nemen het voer beter op. Bovendien kunnen de lammeren de spenen goed en gemakkelijk vinden.''

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.