Home

Achtergrond 172 x bekeken 1 reactie

Arla ambieert hoge winst en omzet voor 2008

Arla Foods stelt zich zelf ten doel om de omzet in 2008 ten opzichte van vorig jaar met 670 miljoen euro te verhogen naar 7 miljard euro.

Dat blijkt uit het budget dat bestuur en directie vandaag hebben gepresenteerd. De grotere omzet moet tevens gepaard gaan met een verhoging van de winst. Het netto-resultaat moet dit jaar uitkomen op 122 miljoen euro ofwel 2 cent per kilo in Denemarken en Zweden geleverde melk.

Ten aanzien van de voorschotprijs voor de leveranciers wil de Deens-Zweedse zuivelreus zich echter niet langer vastleggen dan de eerste drie maanden. Zoals eerder reeds aangekondigd door directietopman Peder Tuborgh wordt de voorschotprijs op basis daarvan in het eerste kwartaal gehandhaafd op het huidige niveau, dat wil zeggen op 38,8 cent per kilo bij 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Tuborgh betitelde het budget dinsdag als ambitieus, met name tegen de achtergrond van de recent weer gedaalde bulkprijzen en de lage koersen van de dollar en het Britse pond. "Tegelijkertijd is het de eerste keer dat we een budget zonder restituties opstellen", aldus de directietopman.

De beperkte periode waarvoor de melkprijs wordt vastgelegd is nieuw voor Arla. Reden hiervoor is de ontwikkeling van de grondstofprijs op de wereldmarkt gedurende het afgelopen halfjaar, aldus de topman.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul

    Arla heeft zo`n beetje een monopolypositie in Scandinavie, dus een beetje ambiteus mag wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.