Home

Achtergrond 224 x bekeken

Arcadis ontwerpt derde biogasinstallatie

Het ingenieurs- en adviesbureau Arcadis ontwikkelt een biogasinstallatie nabij Rio de Janeiro (Brazilië) voor de winning van methaangas dat vrijkomt bij de verbranding van vuilnis.

Dat heeft Arcadis bekendgemaakt. De nieuwe installatie zal in omvang gelijk zijn aan de biogasinstallatie bij Sao Joao, die brandstof levert aan een energiecentrale met een capaciteit van 24 megawatt. De installatie en de energiecentrale werden afgelopen vrijdag in gebruik genomen.

De biogascentrales bij Sao Joao en Bandeirantes, ook een Arcadis-project, kunnen 120.000 huishoudens een jaar lang van energie voorzien. Door het uit vuilnis vrijgekomen methaangas te gebruiken voor de opwekking van energie, levert dit een bijdrage aan de vermindering van CO2-uitstoot.

Arcadis is actief in biogasinstallaties in Brazilië via de joint venture Biogas, waarin het Nederlandse bedrijf via de Braziliaanse dochteronderneming Arcadis Logos een belang heeft van een derde. Het eveneens Nederlandse bedrijf Van der Wiel Stortgas en het Braziliaanse Heleno Fonseca Constructéchnica zijn de partners in Biogas.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.