Home

Achtergrond 146 x bekeken

'Anne Frankboom' blijft staan

De onderhandelingen over de toekomst van de ’Anne Frankboom’ bevinden zich in een vergevorderd stadium.

De 'Anne Frankboom' blijft nog vijf tot tien jaar staan. Daartoe wordt de wereldberoemde kastanje ondersteund met een speciale constructie. Het Amsterdamse stadsdeel Centrum, de Bomenstichting, de stichting Support Anne Frank Tree, de Anne Frank Stichting en een aantal andere betrokkenen hebben hierover een overeenkomst getekend.

Dat meldde woensdag Arnold Heertje, emeritus hoogleraar in de economie en bestuurslid van Support Anne Frank Tree. Deze stichting, die bestaat uit omwonenden en andere betrokken burgers, neemt vanaf februari de verzorging van de boom over van het stadsdeel Centrum.

De organisatie begint daartoe binnenkort met het werven van fondsen. De ondersteunende constructie kost 50.000 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.