Home

Achtergrond 172 x bekeken

Amsterdam krijgt boete voor milieudelicten

De gemeente Amsterdam moet een boete van 100.000 euro betalen voor een aantal milieuovertredingen in 2001 en 2003.

De hoofdstad heeft daartoe een schikkingsvoorstel geaccepteerd van het Openbaar Ministerie (OM), maakte een woordvoerder dinsdag bekend.

De gemeente pleegde de delicten op het zogeheten IKO/WTCW-gebied in Amsterdam-Oost. Bij de sloop van een boerderij op dat terrein in 2001 kwam asbest vrij. De hoofdstad gebruikte in 2003 vervuilde grond om het gebied plaatselijk op te hogen. De volksgezondheid is overigens niet in gevaar gekomen.

Amsterdam en justitie zijn tot een schikking gekomen onder meer omdat strafrechtelijke vervolging voor beide partijen veel tijd en geld kost. De gemeente heeft het bedrijfsproces gewijzigd om herhaling van de strafbare feiten te voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.