Home

Achtergrond 1 reactie

Amerikanen bestrijden gezondheidsclaim Danone

In Los Angeles is een zogenaamde 'class-action', een gezamenlijke schadeclaim, in gang gezet tegen de Franse zuivelgigant Danone.

De initiatiefnemers beschuldigen Danone ervan Activia-yoghurt gezondheidseigenschappen toe te schrijven die niet door wetenschappelijke gegevens worden gestaafd. Mocht de rechter de claim toewijzen, dan kan Danone tot enorme schadevergoedingen worden veroordeeld.

Danone heeft Activia in 2006 op de Amerikaanse markt gelanceerd. De Amerikaanse dochter ondersteunt de producten met grote campagnes waarin wordt gesteld dat Activia goed zou zijn voor de gezondheid. Volgens de groep achter de rechtszaak "levert wetenschappelijk onderzoek niets op om de conclusie te trekken dat de bifidus in deze yoghurts ziekten kunnen voorkomen of ook maar het geringste gunstige effect voor de gezondheid van volwassenen kunnen hebben."

De klagers willen daarom dat Danone iedereen die Activia-producten heeft gekocht z'n geld teruggeeft.

De Amerikaanse problemen komen op een slecht moment want Danone is ook nog steeds in een reeks rechtszaken verwikkeld met haar Chinese partner Wahaha. Deze problemen hebben volgens de laatste kwartaalcijfers geleid tot een forse daling van de omzet in Azië voor Danone.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Freek

    Dan is het zo gedaan met de Mc Donalds,KFC en Burger King in Frankrijk. De Fransen zullen laten zien wie er verstand van goed voedsel heeft!

Of registreer je om te kunnen reageren.