Home

Achtergrond

Ambitieus plan voor ondergronds bouwen Amsterdam

Bouwbedrijf Strukton wil flink gaan bouwen onder Amsterdam.

Vandaag presenteert het bedrijf tijdens een congres een ambitieus plan om de stad zo onder meer van zijn grote parkeerprobleem af te helpen. Het plan bestaat uit de aanleg van ondergrondse ruimtes. Ook onder de grachten wordt gebouwd.

Via de in- en uitritten van de A10 kan het centrum worden bereikt. Het ondergrondse plan voorziet niet alleen in parkeergarages, maar er moeten ook sportzalen, bioscopen en laad- en losplaatsen voor goederen komen.

Met het plan, dat uit meerdere ondergrondse lagen bestaat, wil de bouwer als het ware een nieuwe stad onder Amsterdam bouwen. Strukton zegt dat het gaat om een duurzaam en realiseerbaar plan. "Een stad uitbreiden de diepte in is niet futuristisch, maar noodzaak van deze tijd.''

De Amsterdamse verkeerswethouder Tjeerd Herrema liet in een reactie weten dat Strukton de plannen volledig op eigen houtje heeft opgesteld. De kans dat de gemeente ze ooit uitvoert, is afwezig. "Het past niet in mijn visie van de stad.''

Herrema ziet wel iets in het bouwen van ondergrondse parkeergarages, maar andere faciliteiten moeten volgens hem gewoon bovengronds blijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.