Home

Achtergrond 178 x bekeken

Albert Heijn twist met belastingdienst over btw

Supermarktconcern Albert Heijn twist met de belastingdienst over het afronden van de btw.

De zaak ligt momenteel op de bureaus van het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. Albert Heijn had bezwaar gemaakt tegen de huidige praktijk om de btw van het totaalbedrag naar boven of naar beneden af te ronden. Liever berekent het bedrijf de btw over elk product afzonderlijk en rondt dat op de cent naar beneden af. Dat zou veel voordeliger zijn voor de supermarkt.

Maar Albert Heijn kreeg vandaag weinig steun van de hoogste adviseur bij het Europees Hof. Advocaat-generaal Eleanor Sharpston adviseerde de rechters dat "de nationale regels niet toelaten dat detailhandelaren het btw-bedrag van elke verkochte eenheid naar beneden afronden.''

Het Hof doet over enkele maanden uitspraak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.