Home

Achtergrond 3 reacties

Afscheid LNV-ambtenaar is "cultureel evenement"

De afscheidsbijeenkomst van LNV-ambtenaar Oostra vandaag in Den Haag beschouwen de sponsoren uit het agrarisch bedrijfsleven als een "cultureel evenement".

Met die aanduiding rechtvaardigen zij een financiële bijdrage aan de afsscheidsreceptie van directeur-generaal mr. Ate Oostra van LNV.

De PvdD heeft er Kamervragen over gesteld. De dierenpartij wil van minister Verburg weten of deze bijdrage uit het bedrijfsleven past binnen de integriteitsregels voor ambtenaren.

De bijeenkomst later vandaag in de Nieuwe Kerk in Den Haag "wordt mede mogelijk gemaakt" door Rabobank, Friesland Foods en Suiker Unie. Hoewel ze geen officiële mededelingen doen over het bedrag zou het gaan om 5000 euro elk. De Vereniging Bloemenveilingen Nederland geeft geen geld maar verzorgt de bloemen.

De ondernemingen, alle vier coöperaties, zijn door her ministerie gevraagd. "Daar zeg je geen nee tegen", zegt een woordvoerder van de Rabobank. Voorzitter Doeke Faber van de VBN merkt op dat het een mooie gelegenheid is voor promotie.

"Bovendien heeft Oostra veel goeds voor ons gedaan". In tegenstelling tot Friesland Foods is Campina niet om een bijdrage gevraagd, meldt een woordvoerster. Zij heeft daar geen verklaring voor. Bij het afscheid wordt een muzikaal requiem opgevoerd met koor, orkest en solisten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  de film,,meat the truth ,,was een comedie van de pvvd.

 • no-profile-image

  gj

  over de integriteit van de betrokken partijen zijn geen twijfels meer mogelijk. als de heren politici niet gefeteerd worden is het mis. De betrokken bedrijven proberen doneren dus maar al te graag. het scheelt heel wat lobby werk.

 • no-profile-image

  gert

  ,,meat the truth,, was ook gesponsord door de piersonstichting,thieme !

Of registreer je om te kunnen reageren.