Home

Achtergrond

Aardbeienteler Robben zegt Greenery vaarwel

Jan Robben, aardbeienteler uit Oirschot, is geen lid meer van The Greenery en gaat zijn aardbeien vanaf dit jaar zelf vermarkten.

Robben heeft in september zijn lidmaatschap bij de afzetorganisatie opgezegd. Hij geeft uitdrukkelijk aan dat hij met The Greenery geen ruzie heeft of dat hij dit een slechte organisatie vindt. "De opzegging is een eigenlijk logisch gevolg van de weg die ik ben ingeslagen met mijn product. We hebben een beperkt areaal en moeten daarom iets vinden om toegevoegde waarde aan de aardbeien te geven", aldus Robben.

Dat is hem gelukt met een eigen verpakking en ook timmert hij aan de weg met het productconcept de StrawberryTree, een 'roestvrijstalen boom' waar de aardbeien op gepresenteerd kunnen worden. Hierdoor heeft Robben steeds meer direct contact met afnemers in bijvoorbeeld de horeca en van evenementen en zit de leveringsplicht hem in de weg.

Inmiddels is Robben druk in gesprek met verschillende afnemers. Dat is niet de gangbare handel, zoals supermarkten of groenteboeren. "Het wordt een hele uitdaging om alles zelf te gaan verkopen", beseft Robben. Omdat het verkopen van het eigen product en de concepten een hele uitdaging is, gaat Robben terug in het areaal. Hij gaat op 2,5 tot 3 hectare land verschillende smaakvolle aardbeirassen telen, zoals Korona en Lambada. "Elsanta ga ik nog maar mondjesmaat telen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.