Home

Achtergrond 229 x bekeken 7 reacties

Aanhouding bij dierenprotest in Horst

Bij een demonstratie vandaag van enkele tientallen activisten van de Anti-Dierproeven Coalitie in Horst heeft de politie een 22-jarige man uit Vught gearresteerd.

Dat heeft de politie laten weten. De activisten voerden actie bij het bedrijf Harlan waar dieren worden gefokt die onder meer gebruikt zouden worden voor proeven. De activisten willen dat daar een einde wordt gemaakt.

De gearresteerde man bevond zich buiten het gebied waar gedemonstreerd mocht worden. De politie sprak verder van een "heel rustige demonstratie''. Het bedrijf Harlan was tijdens de actie gesloten, alleen een bewaker liep over het terrein.

Aanleiding voor de demonstratie zijn pogingen van onder meer de gemeente Venray om bedrijven die dierproeven doen naar een nieuw bedrijventerrein in Venray te halen. De activisten verzetten zich daartegen. Vanmiddag waren er ook acties bij het bedrijf Novartis in Arnhem.

"Zolang wij hier voor de poort staan rijden er geen wagens naar buiten met dieren voor de dierproevencentra'', zei een woordvoerder van de Anti-Dierproeven Coalitie. De woordvoerder noemde uitlatingen van de Limburgse gedeputeerde Ger Driessen (CDA) die sprak van "dierenterroristen'' verwerpelijk. "Het is een schande en diep triest om ons op een lijn te stellen met lieden, die onder meer in het World Trade Centre in New York een ware slachting aanrichtten'', aldus deze woordvoerder.

De Roermondse hoofdofficier van justitie Nicole Zandee zei vandaag geen enkele aanwijzing te hebben van terrorisme. Er zijn wat leuzen geschilderd op woningen van een projectontwikkelaar in Weert, die betrokken was bij pogingen om dierproevenlaboratoria naar een nieuw bedrijventerrein Science Link in Venray te halen. "Uit het politieonderzoek is geen verdachte naar voren gekomen'', aldus Zandee. "Maar dit alles voelt bij mij niet als terrorisme''.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Red Dear

  Dat is juist de kneep. De lieden zitten zo diep geinfiltreerd in de samenleving....
  Zoals reeds eerder aangehaald... de overheid gaat de gangen van de slachtoffers na.... niet althans in mindere mate van de in mijn ogen zijnde terroristen... Zou zeggen officier... lees de definitie van het term terrorist er nog maar eens op na... Ik ken mensen die door deze lieden bedreigd zijn....

 • no-profile-image

  Red Dear

  Viel mij op dat een reactie verwijderd is...
  Houdt dat verband met het feit dat er een naam genoemd werd??
  Als dat zo is... waarom noemt u dan wel de naam van Novartis? Dat door de activisten bezocht zou worden?????
  Mijn indruk van beleid t.a.v. de (t)activisten is blijkbaar de juiste... slachtoffers..../// daders.
  Jammer dat er zo weinig dapper zijn om het hoofd te bieden aan de (t)activisten...daarom winnen ze zoveel terrein....

 • no-profile-image

  sjeng

  Red dear: ze zijn niet alleen diep geinfiltreerd in de samenleving, maar ook in den haag met alle daaraan samenhangende werkgelegenheid.
  Vergelijk het maar met chicago of italie in de mafia jaren.
  En over dat verwijderen gesproken, heb ik ook al gemerkt. Zij mogen de landbouw terroriseren, echter als wij op een boereigen (lees nuchtere) manier commentaar geven worden we gecensureerd. Je ziet, al heel ver geinfiltreerd dus. Onze eigen vakliteratuur staat nog niet eens 100 procent achter ons.

 • no-profile-image

  Lotte

  Ik was erbij.. en hoewel ik het gevoel had dat de actie niet veel teweeg zou brengen doet het mij goed te merken dat wij activisten tóch serieus genomen worden.
  Respectloosheid tegenover mensen en dieren is niet aan mij besteed. Maar leg mij eens uit:

  waarom brengt alleen agressiviteit een verandering teweeg?

 • no-profile-image

  Leen

  Citaat: "Hoofdofficier van justitie Nicole Zandee zei geen enkele aanwijzing te hebben van terrorisme. Er zijn wat leuzen geschilderd op woningen van een projectontwikkelaar. "Dit alles voelt bij mij niet als terrorisme'', zei ze."

  Moet haar woning eens beklad worden door dit soort anarchisten. Eens kijken welke woordkeus haar dan ten deel valt.

 • no-profile-image

  Red Dear

  Tsja Domi Nee, helderder kun je het niet verwoorden.... terreur boven de wet en normatief gedrag....

 • no-profile-image

  domi nee

  Aan deze dierproeven terreur moet een einde komen!
  Het was ver weg...maar anders had ik er graag bij geweest.
  Hulde actieve dierenbeschermers.
  Acties als deze zijn een kolfje naar mijn hand.
  Wie niet horen wil moet voelen als het aan mij licht.
  Nogmaals dank aan proefkoneen, mijn dag is goed.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.